Székelyföldi Balogh család

Ebben a FÓRUM-ban lehetőséget nyújtunk arra, hogy Ön egy keresett-kutatott család családnevét - mint új TÉMÁ-t - felhelyezze az oldalunkra. A FÓRUM alá felhelyezett TÉMÁ-k - NEW TOPIC (azaz családnevek) rendeltetése az, hogy a szintén e családot kutató érintett személyek egymást informálhassák, segíthessék kutatásaikban. Eredményes kutatást kívánok!

********************************************IN ENGLISH:

This is the FORUM where you can enter your family-history tasks, your questions, and the results concerning a given family. Always enter the family name as a new theme, clicking NEW TOPIC ikon. Every family name needs a new NEW TOPIC entry.

Moderátor: Moderátorok

Székelyföldi Balogh család

HozzászólásSzerző: sas » 2007 márc. 19, 12:28 pm hétf.

Székelyföldi Balogh család


Tisztelt kutatótársak,

A Székelyföldi Baloghokról keresek családtörténeti információt.
Ha tudna valaki segíteni, megköszönném.

Balogh Botond
E-mail cím: baloghb1@yahoo.com
sas
Site Admin
 
Hozzászólások: 31
Csatlakozott: 2007 jan. 10, 10:19 pm szer.

HozzászólásSzerző: Balogh Imre » 2008 dec. 29, 3:09 pm hétf.

Tisztelt Balogh család kutató!

A "Tiszavárkonyi" Balogh család témában írtam egy két kutatási eredményemről. Ott szerepelnek könyv címek és egyéb keresési ötletek, hátha segít Önnek is. Az is jó ha csak egy gondolat ébresztő.
Sok sikert a kereséshez!

Üdv: Balogh Imre
Balogh Imre
User
 
Hozzászólások: 7
Csatlakozott: 2008 dec. 28, 11:28 am vas.

HozzászólásSzerző: Balogh Julianna » 2009 feb. 14, 12:50 pm szomb.

Tisztelt Balogh család kutatók.

5 éve kutatok a családom után, az első nagy sikerem az volt, hogy megtaláltam a nagyapám lakhelyét, szomszédait Canadában Picture Butte-ban. Nagyapám 1973-ban meghalt, de egy canadai magyar, Gemer György (Gömör) megkereste a sirját, lefényképezte nekem, és elküldte emailben. A műholdas térképen pedig megtaláltam az utcát, és a házat is ahol élt. Nagyon nagy boldogsággal töltött el.
Most tovább keresem a családomat. A nagyapám fiútestvére református pap volt, Balogh Károly, 1880-és 1890 között születtett, lánytestvére Balogh Ilona. Hajdúdorogon laktak. Nagyapám Balogh Sándor (felesége Rozsnyai Julianna) 1927-ben vándorolt ki Canadába, és soha nem jött haza, de én 9 éves koromtól leveleztem vele haláláig.
Apám Balogh János, testvérei Antal, Sándor, és Erzsébet. Soha nem beszéltek a családjukról, mintha valami nagy titok lappangna a család multjában, amit nekünnk gyerekeknek nem szabad lenne megtudni. Igy nem tudom, hogy hogyan hivták a nagyapám anyját, vagy az ő nagyszüleit.
De mindig nagyon büszke volt a család arra, hogy - ahogyan ők mondták - Mi Baloghok vagyunk, és a név kötelez. Annyit tudok, hogy a nagyapám nemesi csalásból származott, de hogy melyik ágból, azt nem tudom.
A család nagyon okos, értelmes intelligens család, törvény volt az igazmondás, a hazudozás volt a legnagyobb bűn. Mi gyerekek azért kaptuk a legnagyobb büntetést, ha füllentésen kaptak minket.
Engem, amennyire a szocializmusban lehetett, úrilányként nevelt az apám, öltözködésben, viselkedésben, beszédben, megkövetelte az illedelmes viselkedést. Erről illemtankönyvet lehetne irni. Mindig éreztette velem gyermekkorom minden napjában, hogy - Te drága gyermekem nem akárki vagy, Balogh vagy. Erre a névre, ezen a tájon szégyent nem hozhatsz soha. - mondta az apám. Kitűnő tanuló voltam, de mindent meg kellett tanulnom, amit egy lánynak illik megtanulni, hogy jó háziasszony, jó anya, és jó feleség váljon belőlem. Az apám egy autodidakta volt, minden érdekelte, mindent megtanult, amire csak szüksége volt, ezermester volt, és feltaláló. Sok találmánya volt, de soha nem tanulhatott, mert az apja Canadában élt, és nem volt hajlandó az önéletrajzában megtagadni, illetve ahogyan kérték, azt irni, hogy meghalt.
Ezért egész életében fizikai munkát kellett végeznie, de ez őt nem zavarta. Hatalmas termetű, erős pirosarcú, fekete hajú, mosolygós, melegbarna szemű jó ember volt, aki mindig mindenkin segitett, legyen az rokon, testvér, vagy idegen soha nem látott ember. Mindig azt mondta, majd a Jóisten visszasegiti neki.
Igazi úri ember volt, minden nemesi tulajdonsággal, ami egy nemes embertől elvárható volt, hogy a méltóságát mindig minden körülmények között megőrizze.
Szeretném kideriteni, melyik ágtól származunk.

Köszönettel,

Balogh Julianna
Úgy neveltek, hogy ÉN BALOGH VAGYOK.
Balogh Julianna
User
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2009 feb. 13, 8:58 pm pén.
Tartózkodási hely: Magyarország, Budapest

válasz

HozzászólásSzerző: Balogh Imre » 2009 máj. 19, 1:41 pm kedd

Kedves Balogh Julianna!

HA tudok akkor segítek Önnek.
Csak írja meg, hogy miben kéri a segítséget!

Üdv: Balogh Imre
Balogh Imre
User
 
Hozzászólások: 7
Csatlakozott: 2008 dec. 28, 11:28 am vas.


Vissza: CSALÁDNÉV FÓRUM -FAMILY NAME FORUM

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron