Bratyinka név eredete

Ebben a FÓRUM-ban lehetőséget nyújtunk arra, hogy Ön egy keresett-kutatott család családnevét - mint új TÉMÁ-t - felhelyezze az oldalunkra. A FÓRUM alá felhelyezett TÉMÁ-k - NEW TOPIC (azaz családnevek) rendeltetése az, hogy a szintén e családot kutató érintett személyek egymást informálhassák, segíthessék kutatásaikban. Eredményes kutatást kívánok!

********************************************IN ENGLISH:

This is the FORUM where you can enter your family-history tasks, your questions, and the results concerning a given family. Always enter the family name as a new theme, clicking NEW TOPIC ikon. Every family name needs a new NEW TOPIC entry.

Moderátor: Moderátorok

Bratyinka név eredete

HozzászólásSzerző: peddington » 2009 ápr. 30, 11:19 am csüt.

Szép napot mindenkinek !

Először is szeretném tudni, a Bratyinka név eredetét. Az anyai családom Felvidéki, de a név szerintem nem szlovák eredetű. Nagypapám Stefan Bratyinka, apja Jan Bratyinka, az ő apja Benjamin Bratyinka volt. Jan Bratyinka Bozitáról költözött be Fülekre, és az edénygyárban dolgozott. A család elmondása szerint Benjamin Bratyinkáról senki nem tudott semmit.Ő maga sem beszélt róla, és a családjáról sem. Volt aki azt mondta, hogy Hulita Vilmos, a Füleki gyár tulajdonosa hozta magával Lengyelországból, de anyukám szerint a testvére volt náluk látogatóban és oroszul beszélt. Nagyapám alacsony termetű, széles arccsontú, sárgásbőrű volt, fekete sűrű szinte kefeszerű hajjal. Ezt az arcformát és bőrszint örökölte édesanyám is és testvére is. Ehhez jön még a helyes mandulavágású mélyen ülő szemük. Hasonló adottságokat örököltem én is. Termetre is, és lányom is.
Minden ötletet és segítséget szívesen fogadok.

Kösznettel: Peddington
peddington
peddington
User
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2009 ápr. 29, 8:29 pm szer.
Tartózkodási hely: Budapest

Vissza: CSALÁDNÉV FÓRUM -FAMILY NAME FORUM

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron