Világi/Világhy család

Ebben a FÓRUM-ban a családtörténeti kutatóink azokat az igen speciális kérdéseket tehetik fel a többiek számára, melyekre nem találtak eddig választ.
******************************************IN ENGLISH:
Enter your special family-history problem(s) and questions you has not been able to find the right answer. Somebody might help you.

Világi/Világhy család

HozzászólásSzerző: tiburtius » 2011 jún. 21, 7:37 am kedd

Jó napot kivánok,

Ezúton szeretnék érdeklődni a Világi/Világhy családdal kapcsolatban. Jelenleg a XVII. századig sikerült visszavezetnem a felmenőimet, de sajnos elakadtam a kutatással. Egykoron Trencsén megyében éltek, akik Zemplén megyéből települtek át Nyugat-Magyarországra. Már 1569-ben mint nobilisként emlitik őket, de a mai napig nem bukkantam rá a királyi könyvekben arra, hogy mikor és hol kapták a nemességet.
A kérdésem a következő lenne:
- hol tudnám kinyomozni a nemességet igazoló okiratot?
- a Világi/Világhy családnév jelentését hol lehet felkutatni?
- végül érdeklődni szeretnék egy olyan családfakészitő program után, amely legyezőformában !!! meg tudja szerkeszteni a családfát / év, hónap, nap kimutatásban /.
Eddig a myheritage-et próbáltam ki, amely gyönyörűen megszerkeszti a családfát, de a print preview-ban már nem jelennek meg a pontos dátumok / csak az év /.
Segitségüket köszönöm szépen.
e-mail cimem: tiburtius.mundo kukac freemail.hu

Tisztellettel:

Világi Tibor
tiburtius
User
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2011 jún. 19, 8:25 pm vas.

Vissza: KÜLÖNLEGES KÉRDÉSEK FÓRUMA - SPECIALS

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron